> > > Costa Rica

 

Costa Rica

Costa Rica este o destinatie unica oferind vizitatorilor minunate plaje tropicale, aventura, natura magnifica, cultura, componentele necesare pentru o vacanta ideala; nu este de mirare ca o multime de turisti au facut din Costa Rica prima destinatie in topul calatoriilor alese.Costa Rica ocupa un loc privilegiat in inima Americii Centrale. Cu toate ca ocupa un teritoriu de ~ 51.100 kmp si se intinde intre cele doua Oceane : Pacific si Atlantic (Marea Caraibelor), tara poate fi strabatuta surprinzator de usor cu masina in doar 3 ore de pe o coasta pe alta si in 45 de minute cu avionul.

   
Costa Rica 
Costa Rica este o destinatie unica oferind vizitatorilor minunate plaje tropicale, aventura, natura magnifica, cultura, componentele necesare pentru o vacanta ideala; nu este de mirare ca o multime de turisti au facut din Costa Rica prima destinatie in topul calatoriilor alese.
Costa Rica ocupa un loc privilegiat in inima Americii Centrale. Cu toate ca ocupa un teritoriu de ~ 51.100 kmp si se intinde intre cele doua Oceane : Pacific si Atlantic (Marea Caraibelor), tara poate fi strabatuta surprinzator de usor cu masina in doar 3 ore de pe o coasta pe alta si in 45 de minute cu avionul.
Coasta caraibiana se distinge prin varietatea ecosistemului acvatic si prin minunatele plaje albe si negre de tip vulcanic, oferind un climat ideal pentru desfasurarea diferitelor activitati cum ar fi pescuitul sportiv, snorkeling si bai de soare.
Coasta pacifica concentreaza mari centre turistice, iar plajele sunt renumite pentru surf cum ar fi Esterillos, Jaco, Hermosa si Boca Barranca.
 
Arii protejate
 
Cu toate ca ocupa un teritoriu restrans, Costa Rica reprezinta 5% din bio-diversitatea Terrei. Din fericire aceasta comoara naturala este protejata prin Sistemul National de Protejare si Conservare a Teritoriului, conservandu-se astfel 25 % din suprafata tarii.
Vizitatorii pot admira vulcanii, plajele de la Pacific si de la Marea Caribelor, padurile tropicale, peisajul salbatic impresionant, toate acestea fara a parcurge distante prea mari.
Exista astfel cel putin 10 arii protejate: arealul lantului vulcanic central, arealul Amistad Pacific, arealul Tempisque, arealul Arenal – Tempisque, Tortuguero, Amistad – Caraibe, Guanacaste, Coco Island Marine, Central Pacific, Arenal – Huetar Norte s.a.    
 
Cultura
 
Bogatia tarii decurge din diversitatea culturala a locuitorilor. In decursul istoriei, valuri de imigranti s-au adaugat populatiei native pre-hispanice. In prezent, pe langa populatia Mestizo mai exista cateva minoritati etnice care si-au consolidat mostenirea culturala pe parcursul vremii, de mentionat ar fi descendentii populatiei africane, chinezi, libanezi, italieni, ca si populatia nativa Bibri, Boruca, Cabecar, Maleku, Teribe, Huetar, Chorotega.
Locuitorii sunt mandri de traditia lor democratica instalata de mai bine de un secol si de cei peste 50 de ani fara forta militara, investitiile fiind concentrate pe cresterea nivelului de trai.
„Ticos”denumirea sub care sunt cunoscuti locuitorii Costa Ricai, sunt recunoscuti pentru ospitalitatea lor, sunt dispusi oricand sa zambeasca si sa salute printr-o simpla strangere de mana.
 
Aventura si Ecoturism
 
Costa Rica este taramul vulcanilor, padurilor tropicale, cascadelor si raurilor. Iubitorii de aventura in natura au posibilitatea de a alege dintr-o vasta paleta de activitati sportive si de agrement, cum ar fi: rafting, snorkeling, caiac, surfing, pescuit sportiv.
Considerata ca fiind regiunea cu cea mai vasta bio-diversitate din lume, Costa Rica este captivanta si pentru iubitorii de ecoturism oferind o varietate de activitati de agrement, ca de pilda echitatie, drumetii in padurile tropicale si tururi cu ghid pentru urmarirea pasarilor si a altor vietati.
 
De ce este Costa Rica unica?
 
Motive, o multime, enumeram doar cateva:
1.      Peste tot plante si animale.
2.      Cea mai mare caruta si jug din lume – simbol national, cele 2 obiecte fiind create de reputati artizani si pictori. 
3.      Micul Amazon – zona situata in Parcul National Tortuguero, unde sunt protejate broastele testoase verzi.
4.      Vestigii ale unei populatii antice - uriase sfere de piatra, un mister pana in ziua de azi.
5.      Jungla.
6.      Paradis pentru scufundari.
7.      Turul Canopy – sau cu tiroliana.
8.      Surf.
9.      Rafting.
10. Pasari minunate.
11. Vulcanii – la doar 30 km de capitala San Jose se afla Vulcanul Irazu.
12. Guayabo – cel mai important site arheologic din Costa Rica, localizat in preajma Vulcanului Turrialba.
13. Vechi ritual de supravietuire al diferitelor specii de broaste testoase.  
    
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.