> > > Maroc

 

MAROC

Candva, Marocul a fost cunoscut ca fiind capatul lumii – El Maghreb el – Aksa (Vestul Indepartat) – fiind acel gen de destinatie care incita imaginatia iubitorilor de calatorii, seduce prin peisajele extraordinare si prin amestecul cultural unic situat la granita a trei culturi – araba, africana si europeana.

MAROC

Candva, Marocul a fost cunoscut ca fiind capatul lumii – El Maghreb el – Aksa (Vestul Indepartat) – fiind acel gen de destinatie care incita imaginatia iubitorilor de calatorii, seduce prin peisajele extraordinare si prin amestecul cultural unic situat la granita a trei culturi – araba, africana si europeana.Dealungul timpului generatii de calatori visatori au sperat sa ajunga in Maroc, taramul celor 1001 de nopti, de la artisti romantici pana la boemii generatiei hippie.

Marocul este un spatiu al extremelor, al culorilor, al bazarurilor pline de miresme hipnotice, dupa cum exista un Maroc al opulentei, unul al inteleptilor mauri alungati din Spania, unul al mirodeniilor si unul al covoarelor tesute dupa vechi tehnici in ateliere traditionale.

Aici trecutul invadeaza prezentul, modernitatea.

Calatorul nefamiliarizat cu cultura islamica va fi incantat de arhitectura marocana, de labirintul naucitor al strazilor, de forfota din fata micilor magazine, de vocea imamului, care se revarsa zilnic peste locuri si asezaminte.Calatorul are parte aici de o experienta senzoriala ametitoare. 

Sunt locuri unde parca timpul a incremenit, unde mai traiesc urmasii berberilor, unde artizani prelucreaza si produc si in prezent, dupa tehnici vechi de secole: piele, parfumuri, ulei, ceramica, bijuterii, covoare...

Totul este o provocare, iar calatorul se intreaba pe buna dreptate ce sa aleaga pentru a-si incepe periplul in Maroc?

… Casablanca, Rabat, moscheile din Fes, legendara Medina sau mozaicurile din perioada romana, cosmopolitul Marrakech, zona lacurilor si a cascadelor, festivalul migdalilor infloriti, festivalul trandafirilor si al felinarelor de ceara, festivalul de folclor din Marrakech, experienta gastronomica in restaurante pentru toate gusturile... - Nu pot fi ratate!

 

De vazut:

Fes – orasul culturii si al spiritualitatii, cu Moscheea Al Qaraouiyyine, sediu al celei mai vechi universitati coranice din lume si al bibliotecii coranice, monument reprezentativ al artei islamice din Nordul Africii.

Marrakech – orasul muzeu, „Orasul rosu” sau „Perla Sudului”cunoscut si sub aceste denumiri, inseamna in limba berbera „Asezarea lui Dumnezeu”cu livezile de portocali, lamai, maslini, piersici din Menara, cu pitoreasca Piata Djemaa El Fna.

Meknes – orasul care a cunoscut maretia si gloria in vremea tanarului suveran Moulay Ismail.

Rabat – actuala capitala a Marocului – centru politic, cultural si administrativ, ridicat in interiorul unor fortificatii din secolul al XII-lea, orasul imbina modernul cu traditionalul, trecutul indepartat cu prezentul avantat.

Casablanca – orasul cu plaje si faleze marcate de palmieri, cu edificii moderne si souk-uri traditionale din pitoreasca Medina. 

 

Destinatii - Maroc
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.