> > > Mexic

 
Mexic
Mexicul este tara despre care lumea crede ca stie cate ceva, dar marea sa diversitate il face mult mai greu de inteles.Astfel incepand cu invadatorii si conquistadorii spanioli, continuand apoi cu imigrantii europeni si populatia indigena, cu bogate si variate traditii etnice, au imprimat secole de-a randul, un caracter national complex si un lexicon cultural. Strajuit de mari tropicale in Est si Vest, Mexicul este un adevarat magnet pentru turisti, de la capitala - Ciudad de Mexico - cu o multime de locuri istorice si culturale, la statiunile de vacanta cu minunatele plaje la Marea Caraibelor si pana la explorarea interiorului colonial al tarii.
Mexic
Mexicul este tara despre care lumea crede ca stie cate ceva, dar marea sa diversitate il face mult mai greu de inteles.Astfel incepand cu invadatorii si conquistadorii spanioli, continuand apoi cu imigrantii europeni si populatia indigena, cu bogate si variate traditii etnice, au imprimat secole de-a randul, un caracter national complex si un lexicon cultural. Strajuit de mari tropicale in Est si Vest, Mexicul este un adevarat magnet pentru turisti, de la capitala - Ciudad de Mexico - cu o multime de locuri istorice si culturale, la statiunile de vacanta cu minunatele plaje la Marea Caraibelor si pana la explorarea interiorului colonial al tarii. O vacanta traditionala la mare se poate petrece in una din sofisticatele statiuni Cancun sau Los Cabos, apoi se poate alege o vacanta in orasele turistice precum Puerto Vallarta sau destinatiile mai discrete ca Ixtapa sau Huatulco sau orasele si sate, unde aglomeratia nu este atat de mare.Mexicul este o tara cu o infrastructura bine pusa la punct si cu un excelent sistem de transport in comun, cu o retea de autostrazi ce fac legatura intre principalele orase. 

Ciudad de Mexico - capitala Mexicului, supraaglomerata, are multe lucruri de oferit, de la fabuloase restaurante, biserici coloniale, muzee extraordinare si pana la ruinele capitalei aztece de la Tenochtitlan, aflata in spatele celei mai mari piete, toate ofera pe langa distractie, cunoasterea unei tari diverse, cu o istorie fascinanta. Apoi se pot vizita orasele Puebla, Cholula, Tlaxcala, fondate de spanioli, dar si situri arheologice preaztece ca Teotihuacan, la nord de capitala, ruinele toltece de la Tula. 

Nu ratati!

Peninsula Yucatan cu zecile de situri arheologice ascunse in jungla, unde vizitatorii pot face pescuit subacvatic, snorkeling de-a lungul celui de-al doilea cel mai lung recif de corali din lume, scufundari in raurile subterane sau in nenumaratele iazuri.

Chichen Itza. Atractia principala din Yucatan o constituie ruinele sale mayase de la Chichen Itza, situl arheologic de top al Mexicului, cu cel mai mare teren de sport din Mesoamerica, o cenota de sacrificiu si piramide in trepte acoperite de basoreliefuri. Faimosul sau Castillo sau Piramida Kukulcan (Piramida Sarpelui cu pene), este o constructie piramidala cu 4 scari cu un total de 365 de trepte corespunzatoare numarului de zile din calendarul solar, o capodopera a astronomiei si a cunostintelor calendaristice uluitoare ale civilizatiei maya.

O alta bijuterie antica din Yucatan este Uxmal, unul dintre siturile excavate care formeaza Puuc Route, o salba de situri  arheologice la sud de Merida.Uxmal este la concurenta cu Chichen Itza, atrage insa mai putini turisti. 
 
Isla Mujeres - este o insula minunata, care conform mitologiei maya, a fost sanctuarul zeitei fertilitatii “Ix Chel”, este punct de plecare spre cel de-al doilea cel mai lung recif de corali din lume, care se afla chiar in apa cristalina a Marii Caraibelor si se intinde de la capul cel mai nordic ala Peninsulei Yucatan pana in Belize.  
 
Tulum/Xel-Ha cu fortificatia maya, care se inalta pe plaja stancoasa, iar Xel-Ha cu la cel mai mare acvariu natural din lume, unde va asteapta lagune pline de pesti si un mediu tropical, cu nenumerate posibilitati pentru practicarea sporturilor nautice si pentru alte distractii.
 
Plimbare pe Riviera Maya de la Cancun pana la Tulum, un minunat drum de coasta, cu pesteri si bazine naturale, cu golfulete insorite, parcuri tematice si locuri intens frecventat, cu plaje de nisip, centre luxoase de relaxare din cunoscutele statiuni Cancun, Playa del Carmen, Playacar, Puerto Aventuras, Tulum.  
 
Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.