> > > Spania

 
Spania este situata in Peninsula Iberica, fiind una dintre cele mai indragite destinatii turistice din Europa. Aflata la confluenta dintre Europa si Africa, Spania isi merita cu prisosinta renumele de destinatie turistica excelenta, oferind vizitatorilor tot ce se poate numi turism pentru toate gusturile si preferintele: de la arta, istorie, cultura, pana la plaja, mare, soare, palmieri, o viata de noapte activa si nu in ultimul rand gastronomie.In Spania lui Gaudi, a coridei, a dansului flamenco, a castelelor maure sau ale Paradores... sunt atat de multe de vazut, incat orice vizitator ar dori sa-si prelugeasca cu mult sederea pentru a cuprinde si capta cat mai mult, pentru a ramane cu amintiri de neuitat.
nformatii generale
 
Spania este situata in Peninsula Iberica, fiind una dintre cele mai indragite destinatii turistice din Europa. Aflata la confluenta dintre Europa si Africa, Spania isi merita cu prisosinta renumele de destinatie turistica excelenta, oferind vizitatorilor tot ce se poate numi turism pentru toate gusturile si preferintele: de la arta, istorie, cultura, pana la plaja, mare, soare, palmieri, o viata de noapte activa si nu in ultimul rand gastronomie.
In Spania lui Gaudi, a coridei, a dansului flamenco, a castelelor maure sau ale Paradores... sunt atat de multe de vazut, incat orice vizitator ar dori sa-si prelugeasca cu mult sederea pentru a cuprinde si capta cat mai mult, pentru a ramane cu amintiri de neuitat.
Spania contemporana evoca cu precadere mostenirea lasata de romani si de mauri, dupa ce secole de-a randul a fost invadata fie de mercenari mauri, fie de calugari militanti sau de regi razboinici.Azi pe teritoriul spaniol coexista evrei, musulmani si crestini deopotriva.Spania nu poate fi altfel perceputa decat prin arta, civilizatie si cultura , prin splendorile artistice lasate mostenire de Picasso – cu Guernica lui plina de durere, Dali – cu obsesiile sale suprarealiste, Gaudi – cu nefinalizata lui opera – Templul, cum bine este denumita -Sagrada Familia din Barcelona.    
 
Cu o pozitie geografica favorabila, cu deschidere la Oceanul Atlantic si Golful Biskaya, precum si la Marea Mediterana, Spania se invecineaza spre NE cu Franta si Andorra dealungul lantului muntos al Pirineilor, iar in V cu Portugalia si Gibraltar. Ii apartin doua arhipelaguri cu renume in turismul mondial – I-lele Canare (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote,La Gomera, La Palma, El Hierro ) - situate in Oceanul Atlantic in imediata vecinatate a coastei nord-africane si I-lele Baleare din Marea Mediterana (Mallorca, Menorca, Ibiza,Formentera,cu micul arhipelag – Parcul National Cabrera), de asemenea de amintit sunt si alte teritorii ce apartin regatului spaniol: doua mici teritorii aflate in Nordul Africii - Ceuta si Melilla, trei posesiuni in largul coastelor Marocului – Islas Chafarinas, Penon de Alhucemas, Penon de Velez de la Gomera si mica enclava Llivia din M-tii Pirinei.
 
Informatii utile
 
Reprezentanta diplomatica:
vizitati www.mae.ro  
Spania este membra fondatoare a Uniunii Europene. Cetatenii romani pot prezenta la intrarea in Spania cartea de indentitate sau pasaportul.
 
Informatii medicale: la iesirea din Romania se recomanda sa aveti Cardul European de sanatate eliberat la cerere de Casa de Asigurari din judetul de resedinta(valabil 6 luni din momentul emiterii), care este valabil in unitatile medicale de stat si/sau intocmirea unei asigurari medicale la unul dintre Asiguratorii privati existenti pe piata romaneasca.
 
Clima: este in principal temperata si mediteraneana, iar in interior – in zona capitalei Madrid, clima este mediteranean-continentala.
 
Populatia: 43 484 000 locuitori.
 
Capitala: Madrid – cu o populatie de 5 145 000.
 
Suprafata: 505 988 km patrati (inclusiv teritoriile celor doua arhipelaguri ).
  
Limba oficiala: spaniola castiliana, dar se mai vorbesc: catalana - in Catalonia, I-lele Baleare si Valencia, basca in teritoriul Basc, galiciana in Galicia - limbi oficiale in comunitatile respective. 
 
Religia: Romano-catolica in proportie de 95 %.
 
Moneda: EURO.
 
Fus orar: CET + 1 ora iarna; CET + 2 ore vara.
 
Gastronomie: Bucataria spaniola este una dintre cele mai diversificate bucatarii europene, devansand-o chiar pe cea franceza, dupa parerea multor experti.Testati cu incredere: tapas -gustari usoare,aperitive,care pot fi din preparate din peste,fructe de mare cu masline si felii de paine unse cu diverse sosuri, jambonul de porc iberic- pata negra;sunca -jamon Serrano, tortilla de patata- omleta de cartofi, gazpacho- supa rece de rosii, nu uitati de paella sau fabada asturiana -tocana de fasole si churro -gogoasa spaniola! Racoriti-va cu o sangria. 
 
Programe si excursii: Fiecare dintre cele 17 regiuni sau comunitati autonome spaniole ce intra in componenta Spaniei continentale si insulare este in parte o bijuterie a coroanei.
Astfel: Andaluzia ofera circuite renumite ce cuprind Costa del Sol si Costa de la Luz, cu orasele – Ronda, Granada,Cordoba, Sevilla,Jerez de la Frontera, Cadiz si Gibraltar.
Andaluzia aristocrata; Andaluzia gastronomica; Spania de nord – cu Galizia; Paradores, si alte programe cu sedere in capitala Madrid,
Barcelona, sau sejururi la mare si soare – pe Costa del Sol ; pe Costa Brava, Costa Dorada.
I-lele Canare si Baleare sunt alte destinatii de vizitat.                         

 

Sortare dupa:
Confort:
Pret:
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.